Klassiska Kina 6 - 18 april 2008

Ankomst till Beijing Xian Guilin Yangshuo Åter i Beijing  

Fotografierna samlade i fem grupper; totalt 500 bilder. Peka på kartan eller på ortsnamnen i texten nedan.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Resan gick med flyg via Helsingfors till Beijing där vi under de tre första dagarna fick se Himmelska fridens torg, Himmelens tempel, Den förbjudna staden, Sommarpalatset med marmorbåten och den långa gången. På kvällarna såg vi dels Pekingoperan samt en akrobatikföreställning. Vi besökte bl.a. en sötvattenspärlodling, Andarnas väg, en cloisonné-fabrik innan det var dags att bestiga Den långa muren.

10 april flög vi till Xian där vi besökte Shaanix provinsmuseum och på kvällen åt vi den speciella måltiden jiaozi (17 sorters "ravioli") och såg en dansföreställning från Tangdynastin. Vi for till en fabrik för terrakotta-figurer och porslinsvaror innan vi besökte det stora utställningsområdet med den underjordiska terrakotta-armén. Vi besökte även den stora Vildgåspadgoden och klappade en glad Buddha på magen. Vi vandrade på stadsmuren och besökte ett museeum med ännu en underjordisk terrakotta-armé med soldater i mindre skala.

Sent på kvällen den 12 april flög vi söder ut till Guilin, som är en mycket naturskön stad med floden Li flytande rakt igenom stadskärnan. Vi beundrade och klättrade upp på Fuboberget, besökte en teodling, Rörflöjtsgrottan och fick på kvällen se hur man fångade fisk med hjälp av "tama" skarvar.

Den 14 april var det dags att tillbringa fyra timmar ombord på en båt på Li-floden, som förde oss längre söder ut till Yangshuo. Sockertoppsbergen längs floden och runt Yangshuo är otoroligt vackra. Vi gjorde en lätt cykeltur och promenad i naturen längs Li-floden. Den kvällen såg vi den fantastiska friluftsföresetällningen "Impressions of Singer Liu Sanjie" på vattnet med 600 aktörer. Efter en lugn förmiddag dagen därpå med fria vandringar, var det dags att återvända med buss till Guilin där vi nu beundrade Elefantsnabelklippan.

Sent på kvällen den 15 april flög vi tillbaks till Beijing och vårt nu välkända hotell. Vi besköte Trumtornet och de närliggande hutongerna bl.a. ett ålderdomshem och en liten proivat restaurang (där vi dock inte åt). Den eftermiddagen besökte vi två olika marknader.

Vår sista hela dag i Beijing besökte vi en lugn och vacker park där olika former av morgongymnastik utövades.och sedan besöte vi Lamatemplet. inan det var dags för ytterligare en marknas ("Sidenmarknaden"). Avslutningsmiddagen bestod bl.a. av den klassiska Peking-ankan och vi firade samtidigt fyra födelsedagsbarn. Flygresan hem startade tidigt den 18 april.

Tillbaka till innehållsförteckningen





Deltagare

Översta raden från vänster:
Chang, Bo Arvidsson, Göran Wahlén, Tore Wiklund, Ingvar Magnusson, Ingemar Kjhellberg, Bengt Kjällström.

Näst översta raden:
Karl-Erik Palm, Lennart Gutell, Lars Eriksson, Leif Ardanius, Lars Wallgren.

Stående:
Lars Rastman, Ingrid Ardanius, Kristina Kjällström, Kjerstin Eriksson, Susanne Edström, Anne-Marie Wallgren, Elisabeth Edström, Gudrun Wahlén, Gunnar Bjerin, Jan Svensson, Inger Arvidsson

Sittande:
Margareta Svensson, Barbro Palm, Inger Wiklund, Kersti Gutell, Anita Kjellberg, Victoria Magnusson. Eva Maria Nilsson, Gunnel Rastman


Denna sida ändrades 2008-05-07